May 4, 2019 admin 0Comment

     Tapete su odlično rešenje da prostoru u kome se boravi promene atmosferu i učine ga zanimljivim. Postojeća soba, samo postavljanjem tapeta na zidove, ili samo na jedan zid, dobija potpuno novi izgled. Zidovi dobijaju nov karakter, dinamičnost, od jednostavnog do kompleksnog, u zavisnosti od želja i ukusa.

     Zahvaljujući savremenom dizajnu, specijalnim tehnikama izrade tekstura, velikoj paleti boja i dezena, tapete su preuzele primat nad raznim tehnikama obrade zidova koje, u estetskom i vizuelnom smislu, ograničavaju mogućnosti za kombinovanje u prostoru. Efekti koji se postižu tapetama u kratkom roku su fascinantni pa zbog toga imaju široku primenu u opremanju prostora za razne namene:  stanovanje, hoteli, restorani, kafići, poslovni prostori, prostori u kojima borave deca…

     Tapete, u zavisnosti od teksture ili dezena, mogu potpuno promeniti vizuelnu percepciju prostora. Tapete sa prugama mogu vizuelno učiniti da neki prostor izgleda viši ili izduženiji. Usavršena tehnologija proizvodnje tapeta omogućava razne završne izglede: teksturu platna, svile, zidne tehnike,drveta, kamena…  Za ekskluzivne enterijere u ponudi su tapete sa cirkonima.

     Tapete iz ponude salona CASA enterijeri predstavljaju novu generaciju, proizvedene su u Evropskoj uniji sa odličnim karakteristikama za eksploataciju i održavanje. Karakteristike tapeta visokog kvaliteta u prvoj klasi su sledeće: ekološke, vatrootporne, rezistentne na sunčevu svetlost, perive i  lako se postavljaju i skidaju.

    U zavisnosti od dizajna, možemo izvšiti sledeću klasifikaciju tapeta:

           

            –Tapete za moderne enterijere – Odlikuju ih čistie linije, geometrijski oblici i šare, sa teksturom ili bez.

     

            –Tapete za klasične enterijere – Ove tapete mogu biti sa izraženim floralnim šarama ili u  kombinaciji sa prugama ili jednobojnim tapetama sa teksturom.  U zavisnosti od namene prostora svi zidovi mogu da budu obloženi sa istim tapetama ili da se kombinuju tapete sa dezenom i bez dezena, samo sa teksturom.

 

            –Tapete ekskluziv – Ove kolekcije tapeta namenjene su opremanju enterijera gde je zahtev investitora glamurozni izgled. U katalozima su prikazani dezeni i boje na osnovu kojih se tapete naručuju. S obzirom da se fabrici dostavlja nalog za proizvodnju, na osnovu porudžbine klijenta, postoji ograničenje u pogledu minimalne količine koja se može poručiti. U okviru ovog programa postoje i tapete koje su formatirane u određenim dimenzijama. To su dekorativni paneli. Ove tapete nisu isto što i foto tapet. Foto tapet je izrađen na papiru i kad se postavi na zid ima izgled fotografije. Tapete – dekorativni paneli imaju strukturu i kad se postave na zid imaju izgled tkanine i 3D efekat.

 

 

            –Tapete za detalje – Karakteristika ovih tapeta su izraženi dezeni, jake boje i teksture. Zbog snažnog utiska i dominacije u enterijeru, ove tapete se koriste samo za aplikaciju na pojedine zidove.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *